Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Clubul poeților desculți” – mixări de evenimente

18 ian. 2015,, 12:00   Societate
5762 0

Foto: diez.md

„Clubul poeților desculți” a luat naștere în 2011 sub forma unui cenaclu, sub conducerea poetului Oleg Carp.

Contactată de NOI.md, organizatoarea clubului în formatul lui actual, Alexandra Bobu, a relatat că la scurt timp, conducerea clubului a fost preluată de Adrian Pîslaru, însă, din mai multe motive, clubul a fost desființat. Apoi, în anul 2012, ea însăși l-a reanimat, preluînd conducerea lui și dîndu-i o nouă viață. Tot în acest an a fost deschisă pagina oficială a clubului pe Facebook, alături de logotipul acestuia. Întrunirile membrilor clubului au loc de două ori pe lună.

Primul poet al clubului, Ronin Terente, a mărturisit: „Club a devenit mai tîrziu. La început era un cenaclu organizat de Oleg Carp și Adrian Pîslaru la Biblioteca „Onisifor Ghibu”. Am scris cîteva poezii și am apărut în antologie. Am făcut asta cu plăcere – vreau să se citească ce scriu și alții. În cadrul clubului am participat cu o serie de poezii. Unele mai scurte, numite telegrame, și unele mai lungi, numite poezii în proză”. Acum, din motive personale, Ronin Terente participă mai rar la ședințele clubului: „Nu-mi place să fiu afiliat sau pus în listele unor cluburi”, a completat acesta.

În anul 2014 desfășurarea serilor de poezie au avut loc deja în localul „Tucano Caffee”, pentru a se „detașa de atmosfera bibliotecii”. La început nu a existat un număr anumit de participanți ai clubului. În prezent poeții și artiștii împreună sînt în număr de 30-40. Printre serile petrecute de membrii clubului se numără „Lansarea antologiei. Scriem alb pe negru”, „Seara albastră. Invitat special Valeriu Țuțuianu”, „Suspensii alături de Denis Chirtoacă”.

„În cadrul întrunirilor nu recităm doar poezii, noi mixăm evenimente, invităm muzicanți. Am organizat expoziții de pictură ale unor pictori, precum Mihai Gîțu, Victor Frimu, Constantin Botezat. Este o platformă liberă creată pentru artă și artiști; pentru a dezvolta, a susține tinerii; pentru schimb de informații”, a adăugat Alexandra Bobu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?