Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce minuni mai pot fi făcute cu... mămăliga?

18 ian. 2015,, 10:30   Societate
8444 1

Foto: kp.md

Cetățenii Moldovei care au trăit în perioada sovietică cu siguranță își amintesc cît de rapid își diversifica asortimentul de bomboane fructe în ciocolată fabrica „Bucuria” – „Vișină în ciocolată”, „Prună în ciocolată”, „Căpșună în ciocolată” ș.a.m.d. Tot atunci apăruse și gluma despre „Mămăliga în ciocolată”. Iar la întrebarea de ce moldovenii nu sînt trimiși în cosmos răspunsul era „pentru că încă nu s-au învățat să bage mămăliga în tuburi”.

Glumele sînt glume, însă după cum au observat jurnaliștii de la NOI.md, experimentele cu principalul produs național nu încetează. În timp ce unii vorbesc despre potențialul de „explodare” a mămăligii, pe Facebook a apărut rețeta unui nou fel de bucate – sushiliga. Rețeta este cît se poate de simplă: brînză în ruladă japoneză, pește-carne, mămăligă - și cele mai patriotice și gustoase sushi din Moldova sînt gata!

Această invenție a pornit un val de patriotism în societatea civilă. Cineva a propus ca mămăliga să fie învelită în frunze de vie în loc de „hîrtia” alimentară japoneză din alge, astfel încît acest fel de bucate să fie pur moldovenesc.

Ideea a fost susținută. S-a propus chiar patentarea sushiligii în calitate de deliciu național, iar agenților economici li s-a propus să înceapă producția ruladelor din frunze de vie.

Totodată, realizarea unei alte propuneri ar contribui la soluționarea problemei vînzării merelor și producției alcoolice moldovenești. Este vorba de sushi cu mere (în loc de sos de soia și alte ingrediente japoneze – vinuri seci și dulci, divinuri).

Cum credeți, ce bucate cu mămăligă sau pur și simplu cu ingrediente moldovenești mai pot fi inventate?! Îndrăzniți și propuneți!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?