X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: La alegerile başcanului toţi candidaţii vor exprima poziţii proruse

17 ian. 2015,, 10:45   Politică
4350 3
Foto: youtube.com
În timpul cursei electorale pentru alegerile bașcanului Găgăuziei, cel mai probabil toţi candidaţii vor exprima poziţii proruse, consideră analistul politic Nicolai Ţveatcov.

Într-un interviu pentru presa din autonomie, citat de "Infotag", el a menţionat că factorul politicii externe "va avea mare influenţă asupra alegerii locuitorilor Găgăuziei".

"Noi am văzut cum s-a întîmplat la alegerile parlamentare şi cred că principial situaţia nu se va schimba. Partidele care şi-au exprimat clar orientarea prorusă au acumulat la alegerile parlamentare majoritatea covîrşitoare a voturilor din autonomie şi de aceea toţi candidaţii care aspiră la postul de başcan vor exprima într-un mod sau altul poziţii proruse", a spus politologul.

El consideră că în ajunul alegerilor din Găgăuzia vor fi activi şi reprezentanţii administraţiei Rusiei, deoarece locuitori din autonomie sînt pro-Rusia.

"În ceea ce priveşte autorităţile turce, trebuie să înţelegem că, în pofida asimilării culturii, limbii şi mentalităţii celor două popoare, poziţia Turciei în nici un mod nu reflectă preferinţele electorale ale cetăţenilor. Turcia este fratele de sînge şi istoric al Găgăuziei, dar nu este un partener atît de important ca Rusia. De aceea, sprijinul Turciei, cel mai probabil, se va reflecta în momente materiale şi organizaţionale şi această ţară, spre deosebire de Rusia, nu va acutiza relaţiile cu Chişinăul în favoarea unor interese locale sau protejării intereselor locuitorilor Găgăuziei", a conchis analistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?