X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În toate şcolile din ţară vor fi create consilii de administraţie

16 ian. 2015,, 15:15   Societate
4254 0
Foto: gaguzinfo.md
În toate instituţiile de învăţământ general din ţară vor fi create consilii de administraţie, structuri care vor participa la procesul de luare a deciziilor referitoare la activitatea şcolii. Instituirea consiliilor este prevăzută de Codul educaţiei, fiind reglementată de proiectul regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie, elaborat de Ministerul Educaţiei şi propus pentru dezbatere publică.

Din componenţa consiliului de administraţie, care reprezintă principala punte de comunicare dintre şcoală şi comunitate, vor face parte, pe lângă directorul instituţiei de învăţământ, un director-adjunct, doi profesori, un reprezentant al administraţiei publice locale, trei părinţi şi un elev. Preşedinte al consiliului de administraţie trebuie să fie o altă persoană decît directorul sau directorul-adjunct, fiind astfel realizat un echilibru între reprezentanţii şcolii şi beneficiarii procesului educaţional.

Consiliul va participa inclusiv la gestionarea mijloacelor financiare, evaluarea curriculumului, evaluarea managerului şi a cadrelor didactice. În afară de aceasta, consiliul este singura entitate abilitată de lege să gestioneze resursele financiare provenite din alte surse decît cele bugetare, asigurînd transparenţa în valorificarea acestora.

Potrivit proiectului de regulament, consiliul de administraţie va fi constituit prin ordinul şefului direcţiei raionale de învăţământ, tineret şi sport.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie va intra în vigoare după aprobarea prin ordinul Ministrului Educaţiei. La redactarea finală a documentului se va ţine cont de propunerile din mediul academic şi din partea părinţilor şi elevilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?