X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Pentru asigurarea populaţiei Moldovei cu apă potabilă sînt necesari 700 de milioane de euro

16 ian. 2015,, 16:00   Economie
4791 0
Foto: allfun.md
Pentru asigurarea pe deplin a populaţiei Moldovei cu apă potabilă sînt necesari 700 de milioane de euro, dar în buget asemenea resurse nu sînt. Informația a fost comunicată ieri de către viceministrul Mediului Dorin Duşciac la şedinţa unui club de presă.

Potrivit agenţiei "Infotag", Dușciac consideră că pentru rezolvarea problemei trebuie identificate surse suplimentare de finanţare, în caz contrar populaţia va continua să consume apă de calitate proastă, ceea ce poate duce la apariţia diferitor boli, la incapacitatea populaţiei.

Viceministrul Mediului a afirmat că "în prezent, în Moldova cu apă potabilă de calitate sînt asigurate 69% din populaţia de la oraş şi 23% din populaţia de la sat, iar apa din 99% dintre fîntînile din sate nu corespunde normelor".

Duşciac consideră că "Moldova poate atrage multe investiţii străine pentru realizarea proiectelor de aprovizionare cu apă şi canalizare, dar pentru aceasta trebuie acceptate şi realizate recomandările experţilor străini care elaborează planurile necesare şi desfăşoară cercetări pentru a prezenta investitorilor rezultatele activităţii".

O altă problemă importantă în opinia viceministrului este utilizarea deşeurilor, deoarece multe gunoişti nu corespund niciunei norme şi sînt periculoase pentru sănătatea oamenilor.

Duşciac speră că "în 2015 noua clasă politică a Moldovei va reuşi să adopte şi să realizeze toate cele mai importante proiecte de lege pentru ţară".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?