X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cursul leului moldovenesc a rămas la nivelul de 16,70-16,90MDL:$1

16 ian. 2015,, 10:45   Economie
5773 0
Foto: dosug.md
Cursul leului moldovenesc joi a rămas la poziţiile de miercuri, 14 ianuarie, cînd Banca Naţională a vîndut pe piaţă $40 de milioane.

Dealerii unor bănci au relatat agenției "Infotag" că raportul MDL: dolar SUA: EUR a fost la nivelul sesiunii de ieri, în timpul căreia BNM a satisfăcut toate cererile băncilor.

"Joi BNM nu a intervenit, fapt perceput de mulţi participanţi ai pieţei ca acord al regulatorului cu dinamica spre creştere a cursului leului", a spus unul dintre interlocutori.

Dealerii atrag atenţia la faptul că în categoria de cumpărători de valută s-au conturat două categorii de clienţi.

Prima consideră iraţional de plătit pentru un dolar mai mult de 16,5 lei, iar a doua categorie este reprezentată de cei ce cumpără valută la cursul de 16,75-16,90MDL:$1, presupunînd că leul va continua să se deprecieze.

Întrebaţi dacă vor avea de cîştigat clienţii din prima categorie, dealerii nu s-au grăbit să dea un răspuns categoric, menţionînd că totul depinde de comportamentul pe piaţă al regulatorului.

"Este evident că joi piaţa «s-a epuizat», nu mai sînt asemenea volume ca pe 12, 13 şi 14 ianuarie. Se creează impresia că limita în căderea leului faţă de dolarul SUA în timpul apropiat va fi bariera de 17 lei, iar faţă de euro – 20 de lei", a menţionat dealerul.

Surse din casa de schimb Dighest au spus că pot cumpăra cel mult $100-200, deoarece nu dispun de lei în numerar. Acest fapt poate însemna că piaţa valutară s-a apropiat de situaţia cînd se va resimţi tot mai acut deficitul de lei moldoveneşti, fapt despre care este bine informată BNM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?