Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

În Transnistria au fost modificate regulile de scoatere a valutei pentru persoanele fizice

16 ian. 2015,, 12:00   Societate
4652 0
Foto: noi.md
În Transnistria au fost modificate regulile de scoatere a valutei din țară pentru persoanele fizice. Astfel, începînd cu 16 ianuarie 2015, cetățenii străini și rezidenții Transnistriei au voie să scoată din țară numerar în valută străină sau cecurile de călătorie în valută străină, în valoare de 5 mii de dolari (în echivalent) și mai mult doar cu actele ce confirmă proveniența valutei exportate, relatează NOI.md.

Comitetul Vamal de Stat (CVS) al autoproclamatei RMN informează că astfel, la scoaterea din Transnistria a numerarului în valută străină în valoare de peste 5 mii de dolari, persoanele fizice trebuie să prezinte organelor vamale Autorizația de scoatere a valorilor valutare și/sau declarația vamală care confirmă introducerea în Transnistria a numerarului în valută străină și a cecurilor de călătorie în valută străină.

CVS al Transnistriei a avertizat că în cazurile lipsei sau neprezentării autorizațiilor scoaterea valutei străine și a cecurilor de călătorie în valută străină în valoare echivalentă cu 5 mii de dolari va fi interzisă.

Autorizația de scoatere a valorilor valutare este eliberată de bancă în baza documentelor ce confirmă că mijloacele bănești în valută străină au fost transferate, introduse sau trimise în Transnistria anterior, precum și în cazul cheltuielilor de deplasare în valută străină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?