Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Negocieri fără soluţii între PLDM, PDM şi PL

16 ian. 2015,, 08:15   Politică
6335 6

Foto: jurnal.md

Noua guvernare va fi formată în scurt timp. Asigurarea vine din partea preşedinţilor PLDM și PDM. Asta chiar dacă negocierile dintre cele trei partide proeuropene bat pasul pe loc din cauza insistenței liderului PL de a partaja funcția de şef al statului.

"Problema cheie la ora actuală este anume această abordare a colegilor din Partidul Liberal care insistă asupra acestei funcției de președinte a RM să fie partajată. Această funcție nu poate fi partajată. Dacă își doresc cu adevărat să formeze această coaliție, vreau să vă spun că au la îndemînă totul pentru ca să vină să creeze această coaliție", a declarat președintele PLDM, Vlad Filat.

Reprezentanții PL au venit cu o listă de revendicări pentru crearea viitoarei coaliții.

"Noi am înaintat 14 puncte care trebuie să găsim răspunsul. Pentru unele trebuie să găsim răspunsul pînă la semnarea Acordului și altele după. Totul se învîrte că PL vrea președinte și aici e problema. De fapt, problema nu este aici", a spus președintele PL, Mihai Ghimpu.

Reprezentații PDM dau asigurări că, în scurt timp, coaliţia de guvernare va fi formată.

"Eu sînt săturat de învinuiri, sînt săturat de spectacole și poziționări, sînt dorit de rezultat. Țara trebuie să aibă o guvernare, o guvernare eficientă care să facă față sfidărilor și regionale și celor de ordin intern, de ordin politic, de ordin economic. Și vreau să vă asigur că o asemenea guvernare o vom avea-o, eu gîndesc că în timpul cel mai scurt: cu PL, fără PL", a precizat liderul PDM, Marian Lupu.

Într-o discuţie telefonică dintre liderul PLDM, Vlad Filat, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ultimul a subliniat necesitatea accelerării procesului de creare a majorităţii parlamentare. Oficialul european a reiterat sprijinul necondiţionat al UE şi al său personal pentru apropierea Moldovei de comunitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?