X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ministerul Justiției, acuzat că prezintă date eronate

15 ian. 2015,, 13:30   Societate
4185 0

Foto: ligatineretului.md

Reprezentanții Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova (CpDOM) își exprimă îngrijorarea în legătură cu datele eronate prezentate recent de Ministerul Justiției privind progresele înregistrate în acest sector. Oficialii instituției neagă faptul că Centrul ar întruni condițiile necesare pentru o activitate eficientă, așa cum se arată într-un raport prezentat recent de Ministerul Justiției, notează NOI.md.

„CpDOM regretă faptul că Ministerul Justiţiei prezintă raportări prea optimiste şi date ce nu corespund adevărului, inducînd în eroare opinia publică privind realităţile legate de procesul de reformare şi fortificare a instituţiei naţionale de protecţie a drepturilor omului”, se menționează într-o notă informativă a Centrului.

Potrivit CpDOM, autoritățile au acumulat o serie de restanțe la capitolul reformării departamentului pentru protecția drepturilor omului. Și asta deoarece nu au fost numiți în funcție avocatul poporului, avocatul poporului pentru drepturile copilului, adjuncții avocatului poporului, secretarul general al Oficiului. Totodată, pînă la moment nu a fost adoptat Regulamentul de organizare și funcționare a Oficiului avocatului poporului și nici asigurat un sediu pentru instituția nou-creată. În prezent, această structură funcționează în baza unor principii de „reglementări tranzitorii”, se mai arată în declarația CpDOM.

Menționăm că Ministerul Justiției a prezentat recent un raport cu privire la realizările obținute de instituție în 2014 la capitolul reformării justiției. Acțiunile sînt prevăzute în Acordul de finanțare RM-UE, pentru acest sector.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?