X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Autorităţile Transnistriei: Asigurarea auto obligatorie va proteja interesele transnistrenilor

15 ian. 2015,, 14:00   Societate
5204 3
Foto: novostipmr.com
Decizia de a introduce pe teritoriul Transnistriei asigurare obligatorie de răspundere civilă a proprietarilor autovehiculelor înregistrate în alte state are scopul "de a asigura protecţia juridică a intereselor cetăţenilor RMN". Astfel a comentat şeful Serviciului Transport şi Gospodăria Drumurilor, Maxim Posajennikov, decretul liderului tiraspolean, Evgheni Şevciuk, privind introducerea din 1 martie a asigurării obligatorii de răspundere civilă a proprietarilor de vehicule înregistrate în străinătate, relatează agenţia "Infotag".

El a menţionat că "sistemul asigură protecţia bunurilor cetăţenilor RMN care au suferit în accidente rutiere din cauza proprietarilor auto străini pe teritoriul Transnistriei. O altă caracteristică a asigurării auto obligatorii este returnarea pierderilor şi prejudiciului cauzat altui automobil, precum şi vieţii şi sănătăţii pasagerilor".

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă a proprietarilor de transport va fi introdusă şi pentru automobiliştii locali, pentru a-i scuti de grijile de compensare a prejudiciului cauzat în accident, care va fi compensat de compania de asigurare.

"În orice societate civilizată statul are grijă de protecţia intereselor cetăţenilor săi, precum şi protejează viaţa şi sănătatea acestora. Asigurarea obligatorie de răspundere civilă a asiguratorilor auto va fi o metodă de asemenea protecţie. Resursele din procurarea asigurărilor vor fi direcţionate pentru formarea rezervei pentru achitarea compensaţiilor de asigurare. Astfel companiile de asigurare vor efectua plăţi fiscale în bugetele corespunzătoare ale statului din asemenea tip de activitate", a spus şeful Serviciului, adăugînd că proiectul de lege care prevede introducerea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto a proprietarilor de automobile deja a fost trimis Sovietului Suprem.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?