Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce spun experții despre susținerea acordată lui Dudoglo de către Rusia și Turcia

15 ian. 2015,, 10:40   Politică
5011 1

Foto: ipn.md

Anunțul făcut recent de reprezentanții Rusiei şi Turciei, precum că cele două state ar susține candidatura primarului de Comrat, Nicolai Dudoglo, la funcția de bașcan al Găgăuziei, a stîrnit discuții contradictorii în rîndul analiștilor politici. În timp ce unii experți sînt de părere că suportul acordat lui Dudoglo este un semnal al consolidării poziției liderului neoficial al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în Federația Rusă, alții consideră că la mijloc ar fi vorba de un truc electoral, informează NOI.md.

Deși Nicolai Dudoglo a anunțat că va participa la scrutin în calitate de candidat al Asociației Obștești „Noua Găgăuzie”, pe care o conduce, analiștii susțin că neoficial acesta va rămîne candidatul Partidului Democrat. În opinia unor experți, politicianul a recurs la această mișcare politică pentru a spori susținerea din partea electoratului.

Politologul Alexei Tulbure este de părere că pretinsa declarație de susținere a reprezentanților Turciei și Rusiei la adresa lui Dudoglo este mai curînd o încercare de manipulare a opiniei publice.

„Dudoglo nu se bucură de susținerea acestor două state. Dudoglo va fi mai curînd candidatul lui Plahotniuc și va promova interesele acestui personaj în Găgăuzia. Plahotniuc este interesat să aibă o persoană docilă în regiune, pentru a-și putea rezolva problemele politice, economice. Nu putem vorbi de o susținere a PD din partea acestor țări. Nu avem nicio informație că există o poziție oficială a Rusiei sau Turciei în această problemă”, a precizat Tulbure.

La rîndul său, analistul politic Valentin Dolganiuc afirmă că „nici Rusia,nici Turcia nu sînt consecvente în pozițiile pe care le adoptă”. „Unii lideri de la Moscova l-au susținut pe Diacov, alții pe Voronin sau pe Dodon. Poate fi vorba de același lucru în cazul dat. Posibil să fie niște fumigene băgate cu scop electoral de însuși Dudoglo”, a spus Dolganiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?