Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

O nouă rundă de negocieri între PLDM, PD și PCRM

14 ian. 2015,, 17:35   Politică
7739 12

Foto: independent.md

Delegații din partea PCRM, PD și PLDM, Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vadim Pistrinciuc, s-au întruni astăzi din nou la o rundă de negocieri. Deputații din partea celor trei formațiuni au căzut de acord că prioritatea numărul 1 ține de alegerea organelor de conducere ale Parlamentului, astfel încît acesta să devină funcțional, informează NOI.md.

„Este important să deblocăm activitatea Parlamentului. Dacă vom realiza această prioritate, aceasta ne va deschide ușile și pentru soluționarea altor probleme”, a declarat deputatul Artur Reșetnicov.

"Cel mai urgent obiectiv este formarea structurilor de lucru ale Parlamentului, pentru că vedeți, sînt și probleme în convocare. Discutăm în primul rînd despre agenda priorităților parlamentare, dar și prioritățile legislative, care să asigure o funcționalitate. Țara trebuie guvernată. Instabilitatea politică este o problemă gravă şi toţi actorii trebuie conştientizeze că negocierile trebuie să fie cadenţate", a menționat Vadim Pistrinciuc.

Democratul Sergiu Sîrbu a ținut să precizeze că e nevoie de stabilitate politică, întrucît există riscul declanșării alegerilor anticipate.

„Trebuie să continuăm dialogul cu toate forțele politice sănătoase din Parlament. Mai avem cîteva zile la dispoziție, nu avem mai mult”, a spus Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?