Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reprezentanţii Rusiei şi Turciei îl susțin pe Dudoglo la postul de başcan

14 ian. 2015,, 14:15   Politică
5643 2
Foto: enigagauziya.md
Reprezentantul preşedintelui Rusiei, Vladimir Homeriki, şi reprezentantul preşedintelui Turciei, Ali Inzhi, au sprijinit candidatura liderului "Găgăuzia Nouă", Nicolai Dudoglo, la postul de başcan al Găgăuziei.

Potrivit agenţiei "Infotag", Homeriki a spus marţi la al IV-lea congres al mişcării, desfăşurat la Comrat, că, spre deosebire de alţi politicieni din autonomie, "Dudoglo s-a prezentat ca un conducător puternic, care a făcut multe pentru dezvoltarea Comratului".

"Pe perioada campaniei electorale, locuitorii Găgăuziei vor auzi multe lozinci frumoase de la mulţi candidaţi, însă nu înseamnă că vor fi îndeplinite. Oamenii trebuie să ia o decizie bazîndu-se pe experienţa anilor trecuţi", consideră reprezentantul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Potrivit lui Homeriki, unii politicieni din Moldova încearcă "să acumuleze puncte din numele lui Putin, însă el niciodată nu a sprijinit pe nimeni şi fotografiile cu preşedintele Federației Ruse nu sînt nimic altceva decît o minciună".

"Faptul că s-au întrunit şi s-au fotografiat cu Putin nu înseamnă nimic. Preşedintele nostru îi sprijină doar pe acei politicieni care acţionează spre binele şi interesele poporului său, nu ale altui stat. Sprijinim politicianul care acţionează în interesele Găgăuziei în componenţa Moldovei unite, nu a Rusiei sau a altui stat. Cred că Găgăuzia va face alegerea corectă şi Dudoglo va deveni başcan", a spus reprezentantul lui Putin.

Inzhi a menţionat în discursul său că "Găgăuzia, avînd un başcan puternic, trebuie să devină o punte în relaţiile bilaterale dintre Moldova şi Turcia".

"În condiţiile în care Rusia şi Turcia consolidează relaţiile politice şi economice, Moldova şi Găgăuzia trebuie să facă tot posibilul pentru ca relaţiile să ajungă la un nou nivel", a spus el.

Oaspetele turc a transmis un mesaj de felicitare de la preşedintele Tayyip Erdogan, spunînd că "îl sprijină pe Dudoglo şi vede în persoana lui un lider puternic, capabil să-i unească pe locuitorii autonomiei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?