X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tinerii Moldovei: BNS intenţionat nu publică rezultatele recensămîntului populaţiei

14 ian. 2015,, 11:15   Societate
5256 2
Foto: tv7.md
Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” consideră că Biroul Naţional de Statistică intenţionat nu publică datele recensămîntului populaţiei şi locuinţelor, desfăşurat în perioada 12-25 mai 2014.

Potrivit agenţiei "Infotag", marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul organizaţiei Vlad Bilevschi a indicat printre încălcări şi faptul că unele chestionare erau completate cu creionul, nu cu pixul.

"În plus, datele recensămîntului din 2004 şi 2014 diferă considerabil şi a avut loc o scurgere de informaţie cu date importante pentru populaţie despre naţionalitate şi limbă", a spus Bilevschi.

Preşedintele mişcării, Dinu Plîngău, s-a arătat nedumerit pentru ce s-au cheltuit 89 de milioane de lei dacă recenzorii în primele zile nu aveau pixuri pentru a completa chestionarele.

"Potrivit datelor oferite de 1 mie de recenzori din partea mişcării, în Moldova sînt circa 800 de mii de români ", a spus Plîngău.

El este nedumerit cum în 2004, conform datelor recensămîntului, în republică erau 3,5 milioane de locuitori, iar în 2014 – 2,9 milioane, avînd în vedere că la alegerile din noiembrie au fost înregistraţi 2,8 milioane de alegători?

Membrii mişcării consideră că Biroul Naţional de Statistică trebuie să desfăşoare o conferinţă de presă şi să prezinte locuitorilor toată informaţia, să răspundă la toate întrebările, nu să amîne data prezentării datelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?