X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Organizațiile musulmane din Franța fac apel la calm înainte de apariția noului număr al Charlie Hebdo

13 ian. 2015,, 15:50   Externe
3811 0

Foto: ria.ru

Principalele organizații musulmane din Franța au făcut apel marți la comunitatea musulmană "să își păstreze calmul" și "să respecte libertatea de opinie", înainte de apariția miercuri a primului număr al săptămînalului satiric Charlie Hebdo după atentatul de la sediul publicației franceze, relatează AFP.

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM) și UOIF, apropiat de Frăția Musulmană, 'fac apel la comunitatea musulmană din Franța să își păstreze calmul și să evite reacțiile emoționale sau nepotrivite incompatibile cu demnitatea și rezerva sa, respectînd în același timp libertatea de opinie'.

Potrivit estimărilor, în Franța trăiesc între 3,5 și 5 milioane de musulmani.

Noul număr al revistei are pe prima pagină o caricatură cu profetul Mahomed ținînd în mîini o pancartă cu inscripția 'Je suis Charlie', însoțită de comentariul 'Totul este iertat'. Noul număr al revistei (1178) va fi tipărit în 3 milioane de exemplare.

'Din respect pentru memoria victimelor de la Charlie Hebdo, nu vom comenta această provocare. Ei păstrează linia obișnuită', a declarat președintele Observatorului Național împotriva Islamofobiei din cadrul CFCM, Abdallah Zekri.
Charlie Hebdo a publicat în mod repetat în ultimii ani caricaturi ale profetului considerate ofensatoare. Reprezentarea prin ilustrații a profetului Mahomed este interzisă în islam.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?