Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Solicitarea socialiștilor privind convocarea ședinței Parlamentului va fi respinsă

13 ian. 2015,, 12:39   Politică
5221 3

Foto: allmoldova.com

Secretariatul Parlamentului nu va da curs solicitării fracțiunii socialiștilor privind convocarea ședinței legislativului pe data de 15 ianuarie curent. Și asta din considerentul că demersul semnat de deputatul socialist Eduard Smirnov nu întrunește condițiile prevăzute în articolul 37 din Regulamentul Parlamentului, a declarat pentru NOI.md șefa Direcţiei comunicare şi relaţii publice a instituției, Svetlana Ursu.

Articolul 37 din Regulament prevede că legislativul se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea preşedintelui Republicii Moldova, a preşedintelui parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor. În condițiile în care instituția nu are încă un spicher, misiunea de convocare a ședinței legislativului ar urma să le revină deputaților sau șefului statului. Documentul mai prevede că cererilor de convocare a unei sesiuni extraordinare sau speciale nu li se dă curs dacă acestea nu întrunesc condiţiile enumerate mai sus.

Menționăm că deputatul socialist Eduard Smirnov a expediat un demers către secretariatul Parlamentului și liderii fracțiunilor parlamentare, în care a cerut convocarea ședinței în plen pe 15 ianuarie, la ora 10.00. Socialiștii au propus ca la ședința de joi să fie aleasă conducerea Parlamentului și examinate problemele din sistemul bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?