Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Mişcarea „Găgăuzia Nouă” desfășoară un congres

13 ian. 2015,, 11:00   Politică
4263 1
Foto: enigagauziya.md
Mişcarea „Găgăuzia Nouă” desfăşoară marţi, 13 ianuarie, al IV-lea congres, ai cărui delegaţi vor desemna un candidat pentru postul de başcan la alegerile şefului autonomiei din 22 martie.

Secretarul de presă al mişcării obşteşti, Vasili Neicovcen, a relatat agenției "Infotag" că delegaţii congresului urmează să aprobe raportul privind activitatea desfăşurată în ultimii doi ani. Raportul va fi prezentat de conducătorul mişcării, Nicolai Dudoglo, care este concomitent primarul Comratului.

"Pe lîngă aprobarea raportului şi desemnarea candidatului pentru postul de şef al executivului autonomiei, congresul urmează să aprobe componenţa grupului de lucru pentru pregătirea Programului popular al candidatului din partea "Găgăuziei Noi". Se presupune că în acest grup vor fi incluşi 30 de oameni, care se vor ocupa de pregătirea programului, ce va include toate dorinţele locuitorilor din autonomie", a spus el.

Potrivit unor informații, în calitate de candidat din partea "Găgăuziei Noi" delegaţii îl vor desemna pe liderul mişcării, Nicolai Dudoglo, care de două ori a participat la alegerile pentru şeful executivului autonomiei, în 2006 şi 2010, cedînd în fața adversarului doar cu 0,5% din voturile alegătorilor. Conform ultimelor date, mişcarea "Găgăuzia nouă" are circa 10 mii de membri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?