X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

La Ceadîr-Lunga au fost organizate cursuri pentru tinerii care vor să dezvolte o afacere

13 ian. 2015,, 08:15   Business
6084 0

Foto: tv7.md

Mai mulţi tineri din UTA Gagauz-Yeri au fost instruiţi la Incubatorul de afaceri din Ceadîr-Lunga în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET).

Participanţii la training au primit certificate care le vor permite să fie incluşi în proiecte pentru susţinerea tinerilor antreprenori. În cadrul acestora, businessmenii începători vor putea obţine credite în valoare de pînă la 300 de mii de lei (perioada de rambursare 5 ani) cu o parte de grant nerambursabilă de 40%.

Pe parcursul instruirii ce a fost organizată la finele lunii decembrie 2014, tinerii au încercat în practică să elaboreze un plan de afaceri, făcînd calculele necesare şi studii de caz. Totodată, ei au fost iniţiaţi în materii privind înregistrarea afacerilor şi legislaţia în domeniu, managementul financiar, contabilitate, marketing, vînzări ş.a.

PNAET este un program destinat persoanelor tinere cu vîrsta cuprinsă între 18-30 de ani, care doresc să-şi dezvolte abilităţile antreprenoriale, să lanseze sau să extindă o afacere proprie în zonele rurale în domeniul agriculturii sau producerii, creînd astfel noi locuri de muncă. Perioada de desfăşurare a programului este 2008-2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?