Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Episcopul Marchel: Nu merită să ne facem griji din cauza cuvintelor unui păgîn

12 ian. 2015,, 17:30   Societate
7086 5

Foto: gagauzinfo.md

„Nu judecați batjocura lui Dorin Chirtoacă. Domnul îl va judeca. El pur și simplu a uitat un lucru elementar: trebuie să te protejezi de păcat nu doar în activități și gînduri, ci și în vorbe”. Astfel a comentat pentru NOI.md Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, declarațiile primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Edilul a propus în glumă să fie aplicate măsuri dure în privința șefei Direcției cultură, Lucia Culev, ca răspuns la replica scandaloasă a funcționarei precum că cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi sînt niște sectanți.

„Ce să facem acum, să o ardem pe rug? Vom demonta pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale și vom organiza un rug acolo”, a menționat primarul.

Replica a venit după ce zilele trecute un grup de enoriași s-au adunat în fața Primăriei Chișinău și au condamnat replica scandaloasă a șefei Direcției cultură. Manifestanții i-au cerut edilului să întreprindă măsuri.

Episcopul Marchel a precizat că „este foarte straniu să auzi asemenea cuvinte după ce primarul și-a cerut scuze”. „Acest lucru doar confirmă că scuzele nu au fost sincere. Nouă, creștinilor, cetățenilor Moldovei, nu ne rămîne decît să ne întrebăm cine ne conduce. Cei care nu știu de Dumnezeu, oameni fără Dumnezeu, atît în organele puterii centrale, cît și celei locale. Nimeni nu trebuie ars pe rug. Cel puțin din politețe trebuie respectată credința și tradițiile cetățenilor simpli, cu atît mai mult ocupînd un post de conducere în stat”, a subliniat Episcopul Marchel.

Amintim că Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove i-a adresat lui Dorin Chirtoacă o scrisoare deschisă în care a condamnat declarațiile șefei Direcției cultură a Primăriei Chișinău, Lucia Culev.

„Ne întrebăm, cum poate fi Mitropolia Moldovei o sectă, cînd are în componența sa peste 1350 de biserici și 50 de mănăstiri pe tot cuprinsul țării”, se menționează în scrisoarea semnată de Mitropolitul Vladimir.

Totodată, Mitropolia Moldovei și-a exprimat speranța că „vor fi luate toate măsurile necesare pentru a nu se crea confuzii și alte situații neplăcute în societate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?