X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Elena Obrazțova a murit la vîrsta de 75 de ani

12 ian. 2015,, 16:50   Showbiz
7532 3
Foto: newsmoldova.md
Renumita interpretă de operă Elena Obrazțova a murit la vîrsta de 75 de ani în Germania, relatează NOI.md cu referire la postul de televiziune „Rossia-24”. Cauzele decesului deocamdată nu au fost anunțate.

Artista Poporului din URSS, mezzo-soprana Elena Obrazțova s-a născut pe 7 iulie 1939 în Leningrad. Într-un interviu artista a declarat că după blocadă „Dumnezeu e întotdeauna cu ea”, deoarece oamenii nu ar fi supraviețuit fără credință. „Eu nu fac altceva decît doar să valorific talentul pe care mi l-a dat Domnul”, a spus Obrazțova.

Repertoriul vast al artistei include peste 100 de lucrări ale compozitorilor din secolele XVIII-XX: muzică de operă, muzică camerală, oratorii, muzică duhovnicească, cîntece rusești, romanțe, operetă clasică, muzică de jazz etc. Printre cele mai îndrăgite lucrări ale interpretei se numără compozițiile lui Gheorghi Sviridov, care i-a dedicat ciclul de vocal „Zece piese” pe versurile lui Alexandr Blok și care a creat special pentru ea o nouă redacție a poemului său pe versurile lui Serghei Esenin „Otcialivșaia Rusi”, care inițșial a fost scrisă pentru bariton.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?