Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Repararea apeductului de pe str. Vadul lui Vodă va costa cîteva milioane

12 ian. 2015,, 11:45   Societate
4088 0

Foto: publika.md

Avaria de proporții a apeductului produsă pe strada Vadul lui Vodă din capitală afectează o porțiune de circa 200 de metri de conductă, a relatat viceprimarul municipiului Vladimir Coteț. Potrivit lui, amplasarea apeductului în apropierea unei foste cariere poate provoca alunecări de teren mai esențiale decît cele care există în permanență în acel loc.

Pentru evitarea acestor alunecări, Vladimir Coteț afirmă că inițial, acolo vor avea loc cercetări geologice pentru a determina mărimea stratului de grund de sub apeduct. În urma acestor cercetări se va putea estima suma necesară pentru lucrările de reparație.

„Pentru asemenea lucrări, anul acesta va trebui luate unele măsuri”, a subliniat viceprimarul, care a mai precizat că în zilele apropiate vor începe negocierile cu organizațiile de profil care ar putea efectua cercetările geologice și, odată cu stabilirea unor condiții meteorologice mai favorabile, deja să se înceapă și lucrările de reparație. „Cercetările geologice tot necesită un volum considerabil, mai ales în zona cu un unghi destul de abrupt”, a adăugat Vladimir Coteț.

Viceprimarul afirmă că nu este vorba despre alunecări de teren care ar putea crea incomodități la imobilele aflate în apropiere de locul avariei, deoarece casele sînt amplasate mult mai departe de locul respectiv.

Dorin Chirtoacă a afirmat că pentru reparații „sumele se vor ridica la cîteva milioane de lei”.

Pe 8 ianuarie, în jurul orei șase dimineața, pe strada Vadul lui Vodă din capitală s-a spart o conductă, locuitorii rămînînd fără apă caldă. Potrivit lui Coteț, aceasta e deja a patra sau a cincea ruptură în această zonă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?