X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Moldova se desfăşoară o acţiune de protest în masă în susţinerea deţinuţilor politici (VIDEO) ©

6 ian. 2015,, 11:00   Politică
8394 14
Foto: facebook.com
Liderul partidului „Patria” al lui Renato Usatîi a iniţiat o acţiune de protest în masă în susţinerea deţinuţilor politici Nicolae Ţipovici şi Cornel Moraru, închişi în penitenciarul moldovenesc în baza dosarelor penale fabricate.

Usatîi a numit campania „ICE changes Moldova!”, exprimată prin săritura în copcă, cu genericul „Ceea ce îi ucide pe alţii, pe noi ne face mai căliţi!”. „Ne expunem neîncrederea faţă de cei, care au arestat oamenii noştri; cei care ne-au furat victoria (în cadrul alegerilor parlamentare – nota red.) şi posibilitatea sutelor de mii de cetăţeni ai ţării noastre de a vota”, a declarat Usatîi, iniţiind campania, care s-a răspîndit în reţelele sociale.

Nicolae Ţipovici şi Cornel Moraru sînt activiştii Partidului politic „Patria”, exclus nelegitim de autorităţi din cursa electorală. Ei au fost arestaţii în baza dosarelor penale fabricate şi sînt deţinuţi nelegitim sub arest doar din simplul motiv că sînt reprezentanţii acestui Partid. În afară de ei, în Moldova mai sînt închişi încă doi deţinuţi politici – Mihail Amerberg şi Pavel Grigorciuc, la fel arestaţi în baza unor dosare penale fabricate.



0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?