Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Sute de euro pentru un recital! Sărbătorile de iarnă le aduc venituri grase interpreţilor autohtoni

3 ian. 2015,, 13:00   Societate
6842 1

Foto: publika.md

Sărbătorile de iarnă le aduc venituri grase interpreţilor autohtoni. Asta deoarece onorariul pentru un program artistic este de aproape două ori mai mare decât de obicei. Dacă în zilele obişnuite aceştia câştigă în medie câte 350 de euro pentru o ieşire în scenă, de Revelion preţul a fost dublu.

Tania Cerga spune că în acest an a avut un program mai lejer, deoarece a evoluat în doar două localuri. Cu toate acestea, interpreta nu a plecat acasă cu buzunarele goale.

"Când toată lumea se odihneşte, noi muncim. De revelion dacă vrei să ai un artist bun la tine în local sau unde se organizează petrecerile trebuie să scoţi dublu din buzunar. Lumea întotdeauna îşi doresc o piesă care să accentuez spiritul de sărbătoare", a declarat interpreta Tania Cerga.

În schimb, Adrian Ursu a participat la cinci petreceri în seara de Revelion. Pentru un recital de 30 de minute, artistul a fost plătit cu aproximativ 600 de euro.

"Un recital de revelion durează 30-35 de minute. În el se include cele mai cunoscute hituri şi sigur câteva melodii de iarnă. Cam cu 30-40 la sută mai mult decât de regulă", a spus Adrian Ursu.

Cei care au preferat să-l aibă alături pe Cătălin Josan au trebuit să plătească o mie de euro, iar Natalia Gordienco a cerut 750 de euro pentru o prestaţie. În noaptea dintre ani, Carlas Dreams a încasat cel puţin 1.500 de euro pentru un recital, iar Zdob şi Zdub - peste 5 000 de euro.

"Noaptea de Revelion este un prilej potrivit pentru artişti să capte nişte onorarii frumuşele. În mod normal noaptea revelion costă mai scump decât în mod obişnuit. Sumele sunt diferite, ele diferă de la 500 de euro până la 2.500-3.000 de euro", a declarat impresarul Ala Donțu.

Artiştii profită din plin de sărbătorile de iarnă, deoarece, ulterior, până în luna mai, nu prea sunt solicitaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?