Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Anul politic 2014 a fost anul marilor speranțe – opinie

31 dec. 2014,, 09:15   Politică
4502 3

Foto: realitatea.md

Politologul Alexei Tulbure consideră că actuala guvernare nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor cetățenilor în acest an, în ciuda faptului că Moldova a înregistrat progrese în relația cu UE. Analistul a declarat pentru NOI.md că semnarea Acordului de asociere cu UE, precum și liberalizarea regimului de vize sînt mai curînd „cadouri” nemeritate.

„2014 a fost pe de o parte anul marilor speranțe, legate de aceste realizări, pe care le putem numi cadouri din partea UE, oferite autorităților noastre. Aceste realizări ne dădeau speranțe că guvernarea va duce reformele pînă la capăt. Noul statut juridic în cadrul relațiilor cu UE nu a schimbat însă nimic. Cum au scuipat pe democrație, așa fac și în continuare”, spune Tulbure.

Potrivit politologului, bilanțul anului care trece este unul sumbru. „Constatăm că este anul cînd alegerile au fost falsificate și manipulate, ceea ce constituie un sfîrșit al democrației și așa firave din Moldova. Observatorii au constatat o serie de încălcări, începînd de la defectarea Registrului de stat al alegătorilor, în care s-au investit foarte mulți bani pe parcursul ultimilor ani și terminînd cu îngrădirea dreptului la vot al cetățenilor aflați în străinătate”.

„Am fost martorii unei ample campanii de manipulare, a fost isterizată societatea în pragul alegerilor, băgată în sperieți, pentru a fi justificate ulterioarele arestări și percheziții. O altă ilegalitate este scoaterea partidului „Patria” din cursă, pînă la această oră nu a fost prezentată nicio probă în acest dosar”, a menționat Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?