Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un procuror care ar fi provocat un accident rutier, fiind în stare de ebrietate, s-a ales cu dosar penal

30 dec. 2014,, 15:30   Societate
4445 0

Foto: newsmoldova.md

Procuratura a anunţat că pe numele unui procuror, care a fost anterior angajat al MAI şi care s-ar face vinovat de un accident rutier, a fost deschis un dosar pensl şi a fost dispusă efectuarea unei anchete de serviciu, transmite News-Moldova.

Urmărirea penală a persoanei respective a fost dispusă chiar de către Procurorul General. Temei pentru pornirea urmăririi penale au servit materialele acumulate privind implicarea respectivului procuror într-un accident rutier, ce a avut loc pe 27 decembrie 2014, ora 23:37, pe traseul M-2 Soroca-Chişinău. Atunci, potrivit procuraturii, o maşină a Inspectoratului Naţional de Patrulare a fost tamponată din spate de un automobil de model BMW, la volanul căruia se afla procurorul respectiv. Persoana vinovată de comiterea accidentului a fost escortată la instituţia medico-sanitară publică din Soroca, unde a fost supusă testării alcooscopice, rezultatele examinării medicale indicînd stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

La prima şedinţă a Consiliului Superior al Procurorilor urmează a fi examinată chestiunea suspendării din funcţie a respectivului procuror, pînă la rămînerea definitivă a hotărârii în cauza penală. Concomitent, Procurorul General a dispus iniţierea anchetei de serviciu în privinţa procurorului menţionat, sub aspectul comiterii abaterilor disciplinare prevăzute de Legea cu privire la Procuratură şi încălcării Codului de etică al procurorului, a menţionat serviciul de presă al Procuraturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?