X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chișinăul va convinge Tiraspolul de beneficiile Acordului de Asociere cu UE pentru Transnistria

29 dec. 2014,, 18:00   Economie
5423 5

Foto: newsmoldova.md

În 2015 Chișinăul va încerca să convingă Tiraspolul că aplicarea Acordului de Asociere și privind Zona Liberului Schimb al Moldovei cu Uniunea Europeană va fi avantajos și pentru Transnistria. Acest fapt l-a declarat vicepremierul, ministrul în exercițiu al Economiei, Andrian Candu, relatează NOI.md. El a ținut să reamintească că companiile din Transnistria deja exportă majoritatea produselor sale în Uniunea Europeană și nu pe alte piețe, precum și faptul că UE îi revin 50-65 la sută din volumul total al exportului transnistrean.

Șeful Ministerului Economiei a specificat că pentru menținerea regimului preferențial al livrărilor în UE Transnistria va trebui să depună un șir de eforturi considerabile, să execute unele condiții, menționînd că este vorba despre regulile de concurență, certificarea originii produselor și alte chestiuni tehnice.

AndrianCandu consideră că anul 2015 ar putea fi un an de apropiere între malurile drept și stîng ale Nistrului, dacă va avea loc trecerea de la discuții teoretice ale părților la pași practici. În opinia lui, aplicarea Acordului de Asociere și de Liber Schimb al RM-UE prezintă avantaje pentru agenții economici din Transnistria și poate contribui la reintegrarea țării. AndrianCandu și-a exprimat speranța că spirtul și abordarea practică vor predomina asupra speculațiilor politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?