X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Timofti către deputații nou-aleși: E necesară adoptarea unei noi Constituții

29 dec. 2014,, 12:27   Politică
4931 2

Foto: moldova24.net

Șeful statului, Nicolae Timofti, a susținut un discurs la ședința de constituire a Parlamentului, în care le-a vorbit deputaților despre necesitatea modificării Constituției. Președintele și-a exprimat speranța că între majoritatea parlamentară și opoziție va exista consens, în noua legislatură, notează NOI.md.

„Vă atrag atenția asupra necesității modernizării Constituției sau chiar a adoptării unei noi legi supreme. În noul text trebuie să se regăsească formule moderne și corecte privind procedura de alegere a șefului statului, Procuratura, și altele, care să corespundă imperativelor timpurilor în care trăim. Poporul așteaptă legi care vizează și evoluţii pozitive în sistemul de sănătate, în agricultură, asigurări sociale, lansarea unor programe care să reducă inechitatea şi disproporţia de şanse care persistă în țara noastră”, a precizat Timofti.

Șeful statului le-a mulțumit deputaților din fosta componență a legislativului, precizînd că au activat în condiții dificile, dar au reușit să adopte pachete de legi importante pentru societate și parcursul european.

„Deasupra partidelor stă interesul național. Mi-aș dori ca acest principiu să prevaleze în această legislatură, care începe astăzi, prin abordări constructive, prin consens între majoritatea parlamentară și opoziție, în chestiuni de importanță națională, cum este, de exemplu, diferendul transnistrean. Cetățenii trebuie să simtă că actul de exercitare a puterii se face în numele lor și pentru ei. Activitatea Parlamentului trebuie să arate o atitudine egală pentru toți oamenii”, a conchis Timofti.

Precizăm că astăzi a avut loc ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a XX-a. În cadrul ședinței au fost formate fracțiunile parlamentare și aleși președinții acestora. Organele de conducere ale legislativului urmează a fi formate la următoarea ședință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?