Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Algeria cere OPEC să-și reducă producția de petrol

29 dec. 2014,, 01:00   Externe
5756 1

Foto: kronika.ro

Ministrul algerian al Energiei, Youcef Yousfi, a solicitat, duminică, Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), din care face parte și Algeria, să-și reducă producția pentru a pune capăt tendinței de scădere a prețului la petrol, transmite AFP.

La ultima sa reuniune ministerială, organizată la sediul de la Viena în data de 27 noiembrie, OPEC a decis să-și mențină nemodificat nivelul producției, în pofida faptului că în prezent prețul barilului de țiței Brent este la jumătate față de cel de 115 dolari înregistrat în luna iunie a acestui an. Potrivit analiștilor, OPEC a optat pentru menținerea cotei sale de piață, în loc să sprijine prețul țițeiului.

OPEC trebuie să intervină pentru a corecta dezechilibrele printr-o reducere a producției, care să conducă la o revenire a prețurilor și să apere veniturile statelor membre', a apreciat Youcef Yousfi.
Aproximativ 95% din veniturile externe ale Algeriei provin din vânzarea de petrol și gaze naturale.

Atât Arabia Saudită, liderul OPEC, cât și alți mari producători de petrol, au avertizat, săptămâna trecută, că OPEC nu își va reduce producția nici dacă prețul barilului de țiței va coborî până la 20 de dolari.

În schimb, Youcef Yousfi a explicat că Algeria nu împărtășește acest punct de vedere al marilor producători, care se tem că, în cazul în care OPEC își va reduce producția, de acest lucru vor profita alte țări producătoare, dar care nu sunt membre ale OPEC. Yousfi a adăugat că, în 2014, Algeria va strânge 60 de miliarde de dolari din exporturile de hidrocarburi, cu două miliarde de dolari mai puțin decât în 2013.

OPEC, o organizație care grupează 12 state membre, furnizează aproximativ 40% din petrolul mondial.

Următoarea reuniune a miniștrilor petrolului din OPEC ar urma să aibă loc peste cinci luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?