Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pregătiri pentru noul an școlar: Cîte mii de lei vor cheltui părinții elevilor

26 aug. 2021,, 07:26   Societate
18841 0

Au rămas practic zile numărate pînă la începerea noului an școlar. Și dacă unii părinți lasă totul pe ultima sută de metri, mulți dintre ei preferă să le cumpere școlarilor din timp toate rechezitele necesare.

Pentru a pregăti un elev de școală cu tot strictul necesar, e nevoie de cel puțin cîteva mii de lei. Doar ghiozdanul ajunge să coste cel puțin 400 de lei.

Și rechezitele pe care trebuie să le pună elevul în ghiozdan ajung să coste cîteva sute de lei. Penare, caiete, pixuri, creioane, radiere sau agende - de toate acestea are nevoie fiecare școlar.


Pe lîngă rechezitele școlare, în multe instituții de învățămînt elevii sînt cumva obligați să poarte uniformă școlară. Din această cauză, bugetul familiei sărăcește cu alte cîteva sute de lei. Prețul unei uniforme pornește de la 450 de lei, pentru băieți, și de la 300 de lei pentru fete.

La mare căutare este și încălțămintea, un accesoriu important pentru copiii care merg la școală. Și aici, părinții vor avea nevoie de cel puțin 300 de lei.

Pe lîngă uniforma școlară pe care copilul o va purta zi de zi, el mai are nevoie și de echipament pentru sport. Pe unele site-uri, prețul unui costum spotiv poate ajunge și pînă la 3 mii de lei, iar o pereche de ghete costă în jur de o mie de lei.

Făcînd un calcul simplu, ajungem la concluzia că pentru un singur copil, care trebuie să meargă la școală, părinții trebuie să strîngă la ciorap cel puțin cinci mii de lei, în cazul în care aleg să-și facă cumpărăturile în magazine de firmă și nu neapărat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?