X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Iurie Leancă a numit criteriile obligatorii pentru noii miniștri

27 dec. 2014,, 14:00   Politică
5271 2

Foto :totul.md

Prim-ministrul în exercițiu al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a confirmat că va rămîne candidatul la funcția de premier al noului guvern din partea Partidului Liberal Democrat.

Totodată, oficialul a numit două criterii de bază pentru membrii noului Cabinet de miniștri, informează NOI.md. În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „RTR-Moldova”, Iurie Leancă a menționat că rămîne candidat la funcția de premier, însă pentru a ocupa acest post este nevoie de acordul celorlalte două partide proeuropene.

Referindu-se la formarea noului guvern, Iurie Leancă a menționat că un rol important îl are nu doar repartizarea funcțiilor de miniștri între partide, subliniind că extrem de important este și rolul personalităților propuse pentru posturile respective.

În opinia premierului în exercițiu, candidații trebuie să corespundă unor așa criterii importante ca profesionalismul și integritatea.

„Cel mai important este să corespundă acestor două criterii, indiferent de prioritatea acestora. În acest caz Guvernul va fi capabil și eficient, va putea să se miște înainte în direcția necesară mult mai rapid”, a spus Iurie Leancă.

Oficialul nu a exclus că candidatura la funcția de premier ar putea fi înaintată pînă la Revelion, exprimîndu-și speranța că în zilele care au mai rămas pînă la încheierea anului conlucrarea dintre cele trei partide proeuropene se va schimba în bine și procesul de constituire a coaliției și formare a guvernului va fi mai dinamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?