Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cadou de Crăciun pentru activistul Partidului „Patria”: arest prelungit cu 30 de zile (VIDEO)

26 dec. 2014,, 12:30   Societate
4528 0
Foto: ru1.md
Un zel de muncă straniu din partea procurorului Ion Bunea: nici Crăciunul, nici ziua de odihnă nu l-au încurcat să schimbe data ședinței de judecată de pe 29 pe 25 decembrie și să-i prelungească activistului Partidului „Patria” Nicolae Țipovici termenul de arest cu încă 30 de zile, informează NOI.md cu referire la ru1.md . De menționat că despre această decizie avocații lui Țipovici au aflat doar cu 45 de minute înainte de ședința de judecată.

„Acasă au rămas soția, copiii. Acum doriți din nou să-mi prelungiți termenul de arest, eu nici nu pot fi sigur că aceasta nu va continua. Mă aflu aici pentru că cineva își dorește o casă nouă. Pînă la urmă, sper la o decizie de judecată echitabilă”, a declarat Țipovici în cadrul ședinței.

Însă după cum era de așteptat, termenul de arest a fost prelungit cu 30 de zile. Avocatul Igor Șeremet a declarat că întreaga procedură de examinare a chestiunii privind prelungirea arestului lui Țipovici s-a efectuat cu grave încălcări ale legislației. „Pentru mine este un paradox juridic faptul că instanța poate cere prelungirea termenului de arest în situația în care nu au fost depistate niciun fel de circumstanțe suplimentare la acest caz. Începînd cu data de 3 decembrie, am solicitat oficial procurorilor să-mi prezinte informații privind administrarea portalului Bumerang, pentru a clarifica cum corespondența în care figurează Țipovici a ajuns aici și multe altele. Conform Codului procesual, ei sînt obligați să-mi răspundă în termen de 15 zile, însă nu am primit niciun răspuns. Am depus cereri similare la MAI și Centrul de documentare a infracțiunilor informaționale, dar aceste instituții la fel tac”, a menționat avocatul.

„În continuare nu există date ale expertizei telefonului, iPad-ului și calculatorului lui Nicolae Țipovici, care au fost ridicate la domiciliul acestuia în cadrul perchezițiilor, pentru a identifica corespondența care îi este atribuită. În pofida faptului că activistul Partidului „Patria” la fiecare ședință de judecată se arată dispus să colaboreze cu procuratura pentru a-și demonstra nevinovăția, procurorul Bunica continuă să insiste asupra faptului că în cazul schimbării măsurii preventive Țipovici ar putea părăsi țara pentru a evita răspunderea penală”, a subliniat Șeremet.

„Temeiul pentru a prelungi arestul lui Țipovici este același ca și pe 5 decembrie: el trebuie să rămînă în arest, deoarece există riscul că acuzatul va încerca să se ascundă de organele de drept”, consideră Bunica. Întrebat cînd vor fi prezentate rezultatele expertizei, procurorul a menționat că acestea întîrzie din cauza „lipsei de timp”.

Amintim că Nicolae Țipovici a fost reținut la începutul lunii decembrie, după perchezițiile de la biroul și domiciliul acestuia. Pe numele activistului partidului lui Renato Usatîi a fost intentat un dosar penal sub acuzarea că l-a amenințat cu răfuială pe șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc . La scurt timp, termenul de arest a fost prelungit cu 30 de zile .

În opinia adepților lui Renato Usatîi, Nicolae Țipovici a fost reținut pe 2 decembrie în cadrul campaniei de teroare lansate de autorități împotriva oponenților politici după alegerile parlamentare .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?