X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Iurie Muntean: Partidul este vîndut. Patria este trădată

24 dec. 2014,, 12:30   Politică
16485 26
Foto: pan.md
„Un grup de oligarhi cu apucături hoțești a acaparat prin intermediul mituirii, falsificării, denaturării faptelor, cu acordul tacit al emisarilor Uniunii Europene și SUA, puterea în Moldova, și adoptă decizii în numele poporului, care nu este de acord cu ei, decizii, care nu corespund așteptărilor sale, continuînd, totodată, să fure totul din țară. Voronin, însoțit de un grup de persoane foarte apropiate și loiale lui, la fel de mîrșav s-a opus pe sine și ambițiile sale opiniei și aspirațiilor majorității comuniștilor. Iată de ce astăzi putem constata cu durere: Partidul este vîndut. Patria este trădată”, a declarat pentru NOI.md fostul secretar executiv al PCRM Iurie Muntean.

Solicitat să comenteze excluderea sa din Partidul Comuniștilor de marți, 23 decembrie, fostul deputat a mărturisit redacției că aude acest lucru pentru prima oară și a cerut să i se acorde timp pentru precizarea acestei vești. Mai tîrziu politicianul a telefonat și a confirmat informația dată. „Nu sînt surprins de cele întîmplate. Voronin și echipa lui de astăzi scapă de cei nedoriți, de cei care cereau și cer pînă în prezent să se continue lupta pentru victoria PCRM, care practic a fost hotărîtă anticipat. Însă decizia subită a lui Voronin de a renunța la luptă, iar ulterior și acordul de a coopera cu partidele criminale de oligarhi a provocat confuzie, neînțelegeri, încurcătură în conștiința comuniștilor de rînd. Acest lucru a avut un rol fatal în alegerile parlamentare, în urma cărora PCRM a suferit un eșec”, a precizat ex-comunistul.

„Actualul conducător al Partidului Comuniștilor și cei care îl susțin speră că, excluzîndu-mă pe mine, pe Tkaciuk, Petkov, Petrenco și pe alții din partid, comuniștii de rînd vor înceta să țină cont de opinia noastră. Ei greșesc amarnic: ei au reușit să ne excludă doar din partidulețul lui Voronin, dar nicidecum din Partidul Comuniștilor din Moldova. Pe noi nu numai că nu ne vor uita, pe noi deja acum ne caută nu doar comuniștii, ci și oamenii de rînd și ne roagă să le explicăm ce să facă, cum să procedeze ulterior. Plenarele organizațiilor raionale ale PCRM care au avut loc la Vulcănești, Edineț, Briceni, Sîngerei, Ceadîr-Lunga, dezacordul lor comun și critica dură a politicii actualei conduceri a Partidului Comuniștilor constituie o dovadă elocventă a acestui fapt. La toate forumurile de partid menționate a fost solicitată convocarea urgentă a celei de-a doua Conferințe republicane de partid, iar plenara comuniștilor de la Bălți a cerut convocarea Congresului extraordinar al PCRM în vederea modificării componenței conducerii Partidului și demiterii în primul rînd a lui Voronin”, a relatat Muntean.

„Voronin greșește amarnic, considerînd Partidul Comuniștilor drept o moșie a sa, o proprietate și, utilizînd Certificatul de Stat de înregistrare a Partidului Comuniștilor în calitate de element al portmoneului său. PCRM nu-i aparține nici lui și nici chiar comuniștilor, ci întregului popor, ale cărui șase generații au vărsat sînge pentru Patrie sub drapelul comunist roșu”, a conchis Muntean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?