X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

MAI a decis! Accidentele rutiere minore nu vor mai fi documentate de polițiști

24 dec. 2014,, 11:05   Societate
3790 2

Foto: publika.md

Accidentele rutiere minore nu vor mai fi documentate de către polițiști. Potrivit unui proiect de modificare a legislației, elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, această responsabilitate va fi atribuită reprezentanților companiilor de asigurări.

Documentul prevede că, în cazul accidentelor rutiere cu implicarea a două vehicule, soldate doar cu pagube materiale, acestea să fie cercetate de companiile de asigurare.

În același timp, polițiștii nu-i vor sancționa pe șoferii implicați în astfel de accidente. Și această atribuție le va reveni asiguratorilor, care îi vor penaliza pe conducătorii auto prin majorarea primei de asigurare pentru anul următor.

Reprezentanții Ministerului de Interne spun că, în timpul în care şoferii aşteaptă ca la locul accidentului să se deplaseze poliţiştii, vehiculele implicate creează ambuteiaje.

Potrivit lor, noua procedură va reduce timpul pe care cei implicați îl petrec la locul accidentului. Pe de altă parte, poliția, eliberându-se de această sarcină, va monitoriza mai intens circulația rutieră și va menține ordinea și securitatea publică.

Anul acesta, în țara noastră au avut loc peste 10.000 de accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale, fără victime umane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?