X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Universul indian reflectat într-o expoziție la Atrium (VIDEO)

23 dec. 2014,, 15:45   Societate
4073 0
Foto: noi.md
Pînă în pragul Revelionului, la Centrul Comercial „Atrium” se desfășoară expoziția „Scufundă-te în India” (Окунись в Индию), organizată de Studioul de Artă „Șapte culori ale fericirii” (Семь цветов счастья).

La expoziție sînt expuse aproximativ 68 de lucrări executate în ulei pe pînză, fiecare unică în felul său. Deși marea majoritate reflectă persoane, natură, totuși se observă o individualizare la fiecare. Peste 25 de autori care au abordat tematica indiană și au participat în cadrul expoziției, în viața de zi cu zi nu au nicio legătură cu acest domeniu. Doctori, contabili, antreprenori, studenți au hotărît să evadeze din rutina zilei și să meargă în lumea artei. „Oamenii care au pictat aceste lucrări, nu sînt profesioniști, sînt persoane care pentru prima dată au ținut o periuță în mînă”, a spus Inga Orehova, remarcînd atmosfera confortabilă pe care o creează lucrările expuse. „Afară e iarnă, iar la noi e frumos și cald”, a specificat ea.

„Pentru prima dată, la atelier mi-am adus fetița, apoi am încercat și eu. Dacă cineva mă întreba sau îmi spunea acum un an că voi participa la expoziție cu propriile lucrări, nu credeam”, a afirmat antreprenoarea Savina Uliana, participantă la expoziție.

După Revelion, expoziția va fi mutată în alt loc.

Pentru anul 2015 este preconizată organizarea a trei expoziții: de primăvară – „Feeria culorilor” (Феерия цветов), de toamnă – „Moldova mea iubită” (Моя любимая Молдова), și de iarnă, care va aborda tematica sărbătorilor.

Studioul de Artă „Șapte culori ale fericirii” a fost deschis în anul 2012 și se ocupă cu instruirea persoanelor în domeniul picturii.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?