Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

PD și PLDM: Se creează impresia că liberalii vor să treacă în opoziție

23 dec. 2014,, 14:35   Politică
8574 8

Foto: ksmm.ucoz.net

Procesul de negocieri dintre cele trei partide proeuropene – PL, PD și PLDM – bate pasul pe loc și asta din cauza neînțelegerilor dintre formațiuni. În timp ce democrații și liberal-democrații îi acuză pe liberali de faptul că ar pregăti terenul pentru trecerea în opoziție, cei din urmă își învinuiesc partenerii de tărăgănarea reformelor, informează NOI.md.

Potrivit vicepreședintelui PLDM Valeriu Streleț, comportamentul liberalilor în cadrul negocierilor ridică mai multe semne de întrebare. „Este o situație cînd nouă ni se țin lecții în procesul de negocieri. Să nu se încerce promovarea unui soi de dictat al minorității, fiindcă astfel va fi dificil acest proces. Ni se creează impresia că, în ciuda declarațiilor liderilor care au spus sonor că va fi coaliția proeuropeană, PL sau încearcă să-și pregătească o platformă, plecînd într-o poziție cavalerească, onorabilă sau într-un soi de opoziție. Asta e tactica lor de conduită”, a declarat Streleț în cadrul unei emisiuni televizate la ProTV.

Punctul de vedere al lui Streleț a fost împărtășit și de președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, care a declarat că liberalii ar pregăti terenul pentru trecerea în opoziție.

„Nu poate unul să joace rolul de arbitru în procesul de negocieri. Toți trebuie să ne angajăm în acest act guvernamental. Nu poate unul să citească morală zi și noapte, iar de ceilalți să spui că sînt răi. Toți purtăm responsabilitate”, spune Diacov.

De cealaltă parte, liberalul Valeriu Munteanu a precizat că blocajul format în procesul de negocieri este cauzat de tergiversarea soluționării unor probleme stringente. Politicianul s-a referit în special la problema alegerii șefului statului și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

„Avem impresia că nu se dorește ca reformele să fie atît de profunde. Noi vrem să fim la guvernare, dar nu avem de gînd să tăcem. Trebuie să venim la guvernare cu temele făcute”, a spus Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?