Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Funcționar: Nimeni nu a interzis MAI-ului să folosească camere de supraveghere

23 dec. 2014,, 10:05   Societate
5334 4
Foto: kp.md
„Toate camerele de supraveghere video a circulației rutiere funcționează în regim normal. Noi continuăm să urmărim cazurile de încălcare a regulamentului circulației rutiere și să-i sancționăm pe conducătorii auto indisciplinați”, a declarat pentru NOI.md șeful Centrului Unic de Monitorizare și Control al Traficului, Dan Chiriță.

Interlocutorul a reamintit că „instanța judiciară de gradul întîi” a interzis utilizarea camerelor în urma sesizării depuse de Asociația „Juriștii pentru Drepturile Omului”, însă nu s-a pronunțat pentru interdicția totală a acestora. Cel puțin, pînă acum noi nu dispunem de partea motivată a verdictului instanței. Cînd o vom obține, atunci vom decide ce să facem și dacă este nevoie ca aceasta să fie contestată la Curtea de Apel Chișinău”.
„Deocamdată camerele funcționează în regim normal, fapt ce are un rol semnificativ în stabilirea ordinii pe drumuri, asigurarea securității și, respectiv, salvarea vieților”, a specificat Chirița.

Prin utilizarea camerelor de supraveghere a traficului rutier, Ministerul Afacerilor Interne încalcă dreptul cetățenilor la viața privată. Acest verdict a fost emis săptămîna trecută de către Judecătoria sectorului Centru pe marginea sesizării depuse de Asociația „Juriștii pentru Drepturile Omului” http://www.noi.md/ru/news_id/53318.

Opiniile în această chestiune s-au divizat în diametral opuse. Astfel, unii juriști au menționat că problema constă nu în supravegherea propriu-zisă, ci în modul cum este utilizată informația obținută .

Totodată, toți participanții la discuție recunosc că doar existența camerelor de supraveghere video îi disciplinează pe conducătorii auto și pe drumuri este mai multă ordine.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?