X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

A fost publicată lista țărilor la revenire din care de carantină nu te scapă nimic

18 iul. 2021,, 13:24 (reactualizat 6 aug. 2021,, 21:45)   Societate
54961 2

Noi restricţii la intrarea în ţară începînd de luni. Şi asta pentru că Moldova revine la lista statelor şi regiunilor pentru care se va impune regim de carantină la întoarcere. Anunţul a fost făcut de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Potrivit autorităţilor, ţările de unde revin moldovenii vor fi clasificate în două zone: roşie şi verde. Astfel, cei care vin din zona verde trebuie să prezinte un test PCR negativ la intrarea în ţară, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. În caz contrar, persoanele vor fi nevoite să stea 14 zile în carantină. Cu titlu de excepție sînt cetățenii care s-au vaccinat şi au deja mai mult de 14 zile de la rapel, copiii de pînă la şase ani, elevii sau studenţii de pînă la 18 ani, care trebuie să dețină un act care să confirme acest lucru.

Toţi călătorii care vor veni din zone roşii vor fi plasaţi în carantină timp de 14 zile. Excepţie de la asta sînt doar cei care deţin certificat de vaccinare şi copiii de pînă la şase ani. Cei care au între 7 şi 18 ani au nevoie de un test PCR negativ. Nu vor sta în autoizolare nici oamenii care deţin un act ce demonstrează că au anticorpi.

Persoanele plasate în carantină au liber la circulaţie după a şaptea zi dacă au efectuat un test PCR şi rezultatul e negativ.

Lista ţărilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi altor instituţii de stat. Ea va fi actualizată în fiecare zi de vineri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?