X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chișinău Youth Orchestra vine „să aducă zăpadă” prin trei concerte inedite

22 dec. 2014,, 14:00   Societate
3323 0

Foto: cyo.md

După prestanța sa de milioane alături de Moldcell: Rock Simfonic, Chișinău Youth Orchestra vine „să aducă zăpadă” prin intermediul a trei concerte inedite ce vor avea loc săptămîna aceasta la Chișinău.

„Prin intermediul acestor concerte dorim să aducem muzică de calitate, atmosfera de sărbătoare. Vrem să promovăm arta corală, tinerele talente de la noi din țară”, a afirmat membrul orchestrei Radu Marian, contactat de echipa NOI.md.

„Pop Simfonic” este primul concert, în cadrul căruia vor fi interpretate într-o manieră simfonică melodii pop renumite din anii 1960 pînă în prezent. Piesele vor fi interpretate alături de Cătălin Josan, RUPT, Alex Calancea, Cristina Pintilie și Marinela Parlicov. Concertul „Pop Simfonic” va avea loc pe 22 decembrie, la ora 22.00 la Leogrand Convention Center.

Al doilea concert, „Colinde, Colinde”,va avea loc pe 23 decembrie, începînd cu ora 18.00, la Palatul Republicii, unde Chișinău Youth Orchestra va concerta alături de 250 de coriști din toată țara.

Se va încheia seria concertelor cu „Balet meets symphony” pe data de 26 decembrie, începînd cu ora 19.00, la Sala cu Orgă. Atmosfera sărbătorilor de iarnă va fi redată prin suitele din baletele „Spărgătorul de Nuci” și „Lacul Lebedelor” semnate de Piotr Ceaikovski.

Radu Marian a mai declarat că pe scena capitalei, Chișinău Youth Orchestra va reveni în vara anului 2015 cu noi concerte, flashmoburi și alte activități legate de muzica clasică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?