X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Daruri dulci și primblări cu Moș Crăciun, de sărbători (FOTO)

20 dec. 2014,, 15:00   Societate
4851 0
Foto: noi.md
Și în acest an, Academia lui Moș Crăciun vine cu surprize pentru cei mai mici. Continuă să funcționeze „Poșta lui Moș Crăciun”, deci fiecare copil îi poate expedia o scrisoare Moșului, în care să-și exprime dorințele. Nu e necesară indicarea unei adrese anumite sau aplicarea de timbre – e suficientă specificarea „Pentru/lui Moș Crăciun”.

„Pînă astăzi moșul a primit circa 2400 de scrisori și urmează să mai primească, iar fiecare scrisoare va primi neapărat un răspuns”, a anunțat managerul relațiilor cu mass-media, Violeta Scrișu. În scrisori se regăsesc dorințe simple, dar și unele mai deosebite. Astfel, unii micuți îi cer Moșului să le aducă o soră sau un frate, ninsoare, flori fermecare.

În cadrul proiectului „Poșta lui Moș Crăciun” va fi organizată acțiunea „Pomul dorințelor” – un pom de Crăciun împodobit cu dorințe, pe care orice doritor le poate îndeplini.

Copiii din Chișinău, dar și oaspeții capitalei vor avea parte de daruri dulci și de primblări cu autobuzul alături de Moș Crăciun. Acest lucru va fi posibil în perioada 25 decembrie – 28 decembrie, între orele 12.00 și 17.00.

Președintele Academiei, Veronica Solonițchi, a precizat faptul că „la fiecare stație, asistenții lui Moș Crăciun vor organiza concursuri pentru copii și vor împărți daruri”. La opririle din capitală, de pe traseul str. Gării – bd. Ștefan cel Mare – Sculeni, copiii vor primi bilete de călătorie cu autocarul magic alături de Moș Crăciun.

În anul curent se va putea discuta pe viu cu moșul datorită altei acțiuni organizate de Academie: „Moș Crăciun – LIVE”, care se va desfășura pe parcursul a două zile, 26 și 27 decembrie. Acțiunea permite doritorilor să comunice cu Moșul între orele 19.00 și 21.00, pentru aceasta fiind suficientă accesarea paginii www.moscrăciun.md sau un apel telefonic la numărul 022 449 979.

„Pe viitor ne dorim crearea unei case a lui Moș Crăciun, care se va regăsi în mijlocul Codrilor – devenind și o atracție turistică. Apoi ne dorim organizarea unui congres al Moș Crăciunilor”, a dezvăluit intențiile Academiei Violeta Scrișu.

Academia lui Moș Crăciun activează din anul 2001, avînd scopul de popularizare a personajului național moldovenesc al sărbătorilor de iarnă, de ridicare a statutului acestuia, de organizare a activităților pentru copii în timpul sărbătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?