X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Germania dă asigurări că obiectivul sancțiunilor UE nu este să doboare economia Rusiei

20 dec. 2014,, 02:00   Externe
4029 0

Foto: dw.de

Sancțiunile Uniunii Europene împotriva Moscovei nu au ca obiectiv distrugerea economiei ruse, iar adoptarea unor măsuri restrictive suplimentare ce vizează Crimeea odată cu devalorizarea puternică a rublei este doar o coincidență, la fel cum este și eșecul unei importante afaceri pe care compania germană BASF intenționa să o încheie cu gigantul rus Gazprom, a dat asigurări vineri o purtătoare de cuvânt a Ministerului german de Externe, citată de agenția DPA.

Ideea din spatele a ceea ce noi facem în privința Ucrainei, precum și presiunea noastră politică nu au ca motivație să punem economia rusă la pământ', ci să 'determinăm o schimbare în comportamentul' Moscovei, a explicat reprezentanta Ministerului german de Externe, Sawsan Chebli.

Cât despre sancțiunile suplimentare privind investițiile, serviciile și schimburile comerciale cu Crimeea anunțate joi, ea a precizat că acestea au fost de fapt decise cu mult timp în urmă pentru 'a umple lacunele' în sancțiunile deja anunțate. 'S-a întâmplat odată cu căderea rublei, a fost doar o coincidență', a insistat purtătoarea de cuvânt.

Tot joi, compania germană BASF, liderul mondial în industria chimică, a anunțat anularea unui schimb de active cu societatea rusă Gazprom. 'A fost o decizie luată la nivelul acestor companii și nu a existat nicio presiune politică' din partea guvernului de la Berlin, a precizat Sawsan Chebli. În contextul prăbușirii rublei rusești, care s-a devalorizat anul acesta cu circa 50% în raport cu dolarul, șefii de stat și de guvern din UE, reuniți joi la Consiliul European, nu au adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei, în timp ce la Washington s-a anunțat că președintele Barack Obama va promulga legea adoptată săptămâna trecută de Congres, ce autorizează noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar nu se va folosi deocamdată de ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?