X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Declarație: "Moscova va consolida "factorul transnistrean" în cazul unui curs anti-rusesc al Republicii Moldova"

12 iul. 2021,, 14:15   Politică
3791 17

Rusia va "consolida factorul transnistrean" dacă noul guvern moldovean va alege o cale anti-rusească, a declarat Leonid Kalașnikov, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții.

"Politica Rusiei față de Moldova va depinde de guvernarea care a fost aleasă: dacă acest guvern va respinge Rusia, atunci bineînțeles că vom acționa corespunzător, în special, vom consolida factorul transnistrean", a declarat Kalașnikov luni, după alegerile parlamentare din Moldova.

În același timp, el a menționat că acest lucru "va complica totul, pentru că Transnistria se află acum între două state, de facto, dușmănoase".

Potrivit șefului comitetului, "declarațiile prietenoase ale Partidului Acțiune și Solidaritate în relația cu Rusia înainte de alegeri se transformă apoi în pro-europene și pro-NATO și în revenirea la scenariul de forță în raport cu Transnistria și, eventual, unirea cu România".

Kalașnikov consideră că "aceasta este tot ceea ce populația vorbitoare de limbă rusă și găgăuză nu acceptă".


"Dacă Sandu va urma și în continuare o astfel de politică, ascunzând-o cu pricepere sub masca presupusei cooperări cu Rusia, va fi un alt fiasco, care s-a întîmplat deja de mai multe ori și, din păcate, țara atunci nu va mai ieși din această gaură", a spus parlamentarul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?