X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Experții Consiliului Concurenței din Moldova au efectuat un stagiu în Rusia

19 dec. 2014,, 15:00   Economie
3411 1
Foto: ziarulnational.md
Experții Consiliului Concurenței din Moldova au efectuat un stagiu la Serviciul Federal Antimonopol din Rusia, informează NOI.md. Potrivit instituției ruse, în cadrul stagiului specialiștii ruși i-au familiarizat pe reprezentanții Consiliului Concurenței cu organizarea auditului intern al sistemului de management al calității ce corespunde cerințelor standardelor internaționale ISO 9001-2008. De asemenea, specialiștii moldoveni au fost informați despre sistemul de planificare a bugetului și de achiziții, precum și despre activitatea organizației sindicale.

Conducerea Direcției pentru combaterea cartelurilor i-a familiarizat pe membrii delegației moldovenești cu sistemul Serviciului Federal Antimonopol din Rusia de combatere a cartelurilor și activitatea de formare a unei practici judecătorești pozitive în acest sens. Totodată, specialiștii Direcției pentru controlul publicității au oferit consultanță pe marginea chestiunilor legate de respectarea legislației în domeniu.

Experții Consiliului Concurenței din Moldova au fost, de asemenea, informați despre activitatea Serviciului Federal Antimonopol din Rusia în domeniul promovării culturii concurenței, fiindu-le prezentate instrumentele comunicațiilor interne și externe ale instituției. În cadrul stagiului, experții din Moldova au participat la seminarul „Principiile analizei economice a practicilor de formare a prețurilor și corespunderea lor cu Legea cu privire la protecția concurenței”.

La încheierea stagiului participanții s-au arătat dispuși să continue cooperarea, inclusiv la un nou nivel calitativ de conlucrare bilaterală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?