Banca Naţională a Moldovei precizează

Banca Naţională a Moldovei precizează
Foto: noi.md

Cu referire la unele comentarii din mass-media cu privire la ultimul raport al Fondului Monetar Internațional aprobat pe 8 decembrie 2014, Banca Naţională a Moldovei precizează:

După introducerea administrării speciale la Banca de Economii S.A. şi BC „Banca Socială” S.A., Banca Națională a Moldovei a întreprins măsuri ferme pentru a asigura buna funcţionare a acestor instituţii financiare şi a proteja depunerile clienţilor.

O bancă centrală are la dispoziţie mai multe posibilităţi şi instrumente pentru a asigura stabilitatea financiară a sistemului bancar. Banca Națională a Moldovei a optat pentru acordarea creditelor de urgenţă, deoarece această metodă asigură cel mai rapid stabilitatea băncilor, evitarea riscurilor suplimentare şi siguranţa depozitelor persoanelor fizice şi juridice.

În prezent, BNM împreună cu administratorii speciali de la Banca de Economii S.A. şi BC „Banca Socială” S.A. investighează o serie de operaţiuni suspecte efectuate de băncile vizate în a doua jumătate a lunii noiembrie şi asistă organele de drept în anchetele aflate în desfăşurare.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load