X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova s-a clasat pe locul 6 în ratingul ţărilor CSI după călătoriile turiştilor ruşi

13 dec. 2014,, 12:00   Economie
5701 0

Foto: viza.md

Moldova s-a clasat pe locul 6 în ratingul ţărilor CSI după călătoriile efectuate de turiştii ruşi în 2014, relatează NOI.md. Aceste informaţii au fost prezentate de portalul rus pentru rezervarea on-line a hotelurilor Oktogo.ru, care a stabilit care oraşe şi ţări din CSI au fost vizitate cel mai des de turiştii ruşi în anul curent. Ratingul a fost elaborat în baza datelor rezervărilor hotelurilor în ţările CSI, pe parcursul acestui an.

Potrivit studiului, pe primul loc în clasamentul popularităţii ţărilor CSI în rîndul turiştilor ruşi se află Belarus. După ea urmează Ucraina, Kazahstan, Armenia, Azerbaidjan, Moldova, Uzbekistan şi Kîrgîzstan. După cum se menţionează în studiu, în acest an cetăţenii ruşi au călătorit în ţările CSI în medie trei zile şi jumătate, achitînd 4,2 de mii de ruble pentru o zi de cazare în hotel.

Numărul călătoriilor efectuate de cetăţenii ruşi în ţările CSI, prin intermediul rezervărilor în Internet, a sporit de 2,5 ori, cu excepţia Ucrainei, în care numărul vizitelor s-a redus. Potrivit datelor Oktogo.ru, în 2014 numărul călătoriilor efectuate de cetăţenii ruşi în Belarus a constituit 32 la sută din numărul total al călătoriilor prin CSI, în Ucraina – 21 la sută, în Kazahstan – 17 la sută, în Armenia – 9 la sută, în Azerbaidjan – 8 la sută, în Moldova – 7 la sută, în Uzbekistan – 4 la sută şi în Kîrgîzstan – 2 la sută.

Turiştii ruşi, care şi-au organizat singuri odihna, au întreprins vizite în Belarus în medie pe trei zile şi au achitat pentru cazarea în hotel circa 3,8 de mii de ruble ruseşti pe zi. Cele mai lungi vizite în acest an au fost efectuate de cetăţenii ruşi în capitala Arerbaidjanului – Baku, în medie pe cinci zile, cele mai scurte - în Vitebsk (Belarus) – pe o zi şi jumătate. În topul celor 10 cele mai populare oraşe din CSI în rîndurile turiştilor ruşi în anul 2014 au intrat Minsk, Kiev, Almatî, Baku, Erevan, Astana, Chişinău, Taşkent, Bişkek şi Brest.

Cel mai scump oraş în CSI din punct de vedere al cazării a fost capitala Kazahstanului Astana, în care cetăţenii ruşi au achitat în medie 194 de dolari pentru o zi de cazare. Cel mai ieftin oraş în acest sens a fost capitala Kîrgîzstanului – Bişkek (69 de dolari pentru o zi la hotel).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?