Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Germania va acorda Moldovei încă 2 milioane de euro pentru sporirea eficienţei energetice în sate

12 dec. 2014,, 17:45   Economie
4589 1

Foto: obozrevatel.com

Germania va acorda Moldovei încă 2 milioane de euro pentru sporirea eficienţei energetice în sate, relatează NOI.md. Acest fapt este prevăzut de Acordul de prelungire a unui program de asistenţă german cu încă 2 milioane de euro, semnat de Prim-ministrul Moldovei Iurie Leancă şi Directorul de proiect KfW pentru Ucraina şi Republica Moldova, Gunnar Wälzholz. Banii sînt destinaţi finanţării proiectelor de eficienţă energetică în zece raioane din nordul ţării, dar şi în regiunea din stînga Nistrului.

Scopul proiectului este utilizarea durabilă a serviciilor municipale îmbunătăţite, precum şi o utilizare mai eficientă a energiei de către consumatori.

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că realizarea acestor proiecte va aduce locuitorilor satelor avantaje economice şi sociale semnificative.

„Astfel, noi vom continua să investim în viitorul nostru, în întreaga ţară, pentru ca să reuşim să oferim cetăţenilor, infrastructură socială modernă. Sînt recunoscător pentru investiţiile pe care le faceţi în Republica Moldova, în special în zonele rurale”, a spus şeful Guvernului.

La rîndul său, Gunnar Wälzholz a declarat că în curând Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW va deschide o reprezentanţă la Chişinău: „Ne propunem în continuare să contribuim la diversificarea instrumentelor de finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova şi să investim în diverse proiecte sociale”, a spus el.

Banca KfW prin Fondul de Investiţii Sociale din Moldova a acordat Moldovei în total 12 milioane de euro sub formă de granturi. Pînă acum au fost realizate sau sînt în faza de implementare circa 90 de proiecte.

Este vorba despre reparaţia şi renovarea grădiniţelor (59 proiecte), ale apeductelor (13), drumurilor (10), spitalelor (3), iluminatului stradal (2), centrelor pentru tineri (1), dar şi pentru bătrîni (1).

KfW este unul din liderii sectorului bancar german şi una dintre cele mai mari bănci din Europa, orientată atît spre susţinerea economiei naţionale, cît şi spre dezvoltarea statelor în tranziţie. KfW are 70 de reprezentanţe şi oficii în întreaga lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?