X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ajunul Sfîntului Andrei

12 dec. 2014,, 09:35   Societate
3006 0
Foto: argumentpress.ro
Creştinii ortodocşi care respectă calendarul vechi, iulian, îl sărbătoresc mîine pe Sfîntul Andrei. În ajunul sărbătorii, fetele nemăritate fac vrăji pentru a-şi afla ursitul.

Tradiţia spune că fetele trebuie să stea treze pînă în momentul în care vor vedea chipul ursitului în oglindă, după care se vor culca, în speranţa că îşi vor visa jumătatea, nu înainte de a pune busuioc sau un pieptene sub pernă.

Dimineaţa, după ce se trezesc, fetele ies în stradă şi întreabă numele primului bărbat care le iese în cale. Se crede că acelaşi nume îl va avea viitorul soţ.

Totodată, se spune că, în noaptea de Sfîntul Andrei, strigoii intră în casele oamenilor, dacă nu sînt opriţi prin ungerea ferestrelor şi a uşilor cu usturoi.

Cu toate acestea, Biserica Ortodoxă califică drept păcate toate aceste practici, care nu sînt altceva decît invocare a spiritelor malefice, subliniind că ele nu au nimic comun cu sărbătoarea Sfîntului Andrei. Practicarea vrăjitoriei contravine învățăturii creștine și este dăunătoare pentru sufletul creștinului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?