X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

„Vernisajul Vinului”, la a șaptea ediție

11 dec. 2014,, 17:15   Business
3544 0
Foto: protv.md
Pentru a şaptea oară în capitala Moldovei îşi va deschide uşile „Vernisajul Vinului”, care va avea loc pe 19 decembrie la Palatul Republicii.

Cunoscători şi amatorii de vin vor avea posibilitatea de a gusta şi cumpăra cele mai bune vinuri moldoveneşti, relatează agenția „Infotag” cu referire la organizatorii evenimentului – Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vin şi partenerul strategic – proiectul USAID CEED II, cu sprijinul Programului Filiera Vinului.

Coordonatorul Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vin, Eugen Pîslaru, a spus că vizitatorii "Vernisajului Vinului" vor putea participa la degustare alături de profesionişti şi experţi în domeniu.

"Vinificaţia moldovenească are un viitor bun cu condiţia că vinificatorii vor produce vinuri de calitate, iar statul va sprijini această ramură de bază a economiei moldoveneşti prin credite ieftine şi pe termen lung. Voi numi o altă condiţie importantă, care, în opinia mea, constă în schimbarea radicală a atitudinii restaurantelor şi magazinelor moldoveneşti faţă de vinurile moldoveneşti", a spus Eugen Pîslaru.

Potrivit lui, toţi aceşti factori vor permite să fie rezolvată în timp scurt o sarcină la fel de importantă pentru sectorul vinificaţiei – creşterea consumului vinurilor în interiorul Moldovei.

"Avem posibilitatea să creştem indicele consumului de vinuri în interiorul ţării de la 5% la 30%", a subliniat şeful Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vin, Eugen Pîslaru, care este preşedintele companiei de vinificaţie Sălcuţa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?