X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Comuniştii vor discuta la plenara CC al PCRM de sîmbătă situaţia de după alegeri

11 dec. 2014,, 13:30   Politică
5720 6
Foto: vedomosti.md
Partidul Comuniştilor va discuta situaţia de după alegeri şi perspectivele de lucru în noul parlament la Plenara CC al PCRM de sîmbătă. Anunțul a fost făcut de deputatul Oleg Reidman la emisiunea "Честно говоря!", difuzată de RealitateaTV, relatează agenţia "Infotag".

Reidman, care este unul dintre cei mai influenţi lideri în Partidul Comuniştilor, nu exclude posibilitatea cooperării cu coaliţia de guvernare în viitorul parlament.

"În anumite circumstanţe, o astfel de cooperare este posibilă, inclusiv în ceea ce priveşte alegerea viitorului preşedinte al ţării. Uşile noastre sînt deschise pentru colaborare, dar pentru aceasta guvernarea trebuie să respecte anumite reguli", a spus el.

Reidman consideră că pentru o astfel de cooperare opoziţia trebuie să conducă organele de control – Curtea de Conturi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Comisia Electorală Centrală.

"Anume astfel am procedat fiind la putere. În 2005 organele de control au fost preluate de opoziţie", a spus deputatul.

Răspunzînd la întrebări, el nu a exclus posibilitatea unei cooperări mai strînse, inclusiv varianta creării "coaliţiei largi" cu Partidul Liberal Democrat şi cu Partidul Democrat. Totodată, el a menţionat că "trei partide la guvernare nu reprezintă o coaliţie atît de largă".

"În acest sens s-au purtat anumite discuţii, dar nu avem o propunere oficială. Toate aceste subiecte le vom discuta la plenara de sîmbătă. La şedinţă vom discuta pericolele actuale la adresa neutralităţii, suveranităţii şi integrităţii ţării, pericolul conflictelor interetnice şi înrăutăţirea relaţiilor cu partenerii strategici ai Republicii Moldova", a subliniat Reidman.

Ultima plenară a CC al PCRM va avea loc pe 7 iunie 2014. În cadrul acesteia a fost accentuat conflictul în conducerea PCRM. Din componenţa CC au fost excluşi Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean. După aceasta Tkaciuk şi Muntean şi-au încetat participarea activă în viaţa politică, iar Grigore Petrenco şi Alexandru Petkov au fost excluşi din PCRM, deoarece candidau în Parlament pe lista Partidului Patria, care a fost retrasă din cursa electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?