X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Societatea cere transparență în negocierile partidelor privind crearea coaliţiei

10 dec. 2014,, 12:30   Politică
3620 2
Foto: ipn.md
Reprezentanţii Platformei Societății Civile „Pentru Europa” s-au adresat partidelor proeuropene cu solicitarea de a le permite să fie prezenţi la negocierile de creare a coaliţiei de guvernare.

Potrivit agenţiei "Infotag", reprezentanta platformei Lilia Snegureac a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că "societatea civilă nu va tolera secretomania în negocieri, deoarece este vorba despre interesul naţional, nu despre beneficiul personal al partidelor proeuropene".

"Nu intenţionăm să ne implicăm în procesul de negocieri, însă considerăm necesar ca cetăţenii să ştie ce discută viitoarea guvernare", a menţionat ea.

Potrivit expertului, "rolul societăţii va consta în neadmiterea greşelilor din partea guvernării".

"Trebuie să lăsăm deoparte capriciile la alegerea conducerii ţării. Nu uitaţi că, fiind în opoziţie, actualii proeuropeni cereau transparenţă în activitatea puterii comuniste. Acum, din cauza secretizării în exces, apar multe interpretări ale negocierilor, care sînt neproductive pentru viitorul european al Moldovei", consideră ea.

Directorul Institutului European de Studii Politice, analistul politic Viorel Cibotaru, a spus că "lipsa informaţiei despre negocieri creează impresia că în cadrul noii coaliţii membrii acesteia se şantajează reciproc".

"În aşa caz deja nu mai sînt negocieri, ci negoţ, ceea ce este mai periculos. Sînt o mulţime de probleme care trebuie rezolvate, nu amînate. Anume o astfel de atitudine faţă de dezvoltarea ţării aşteptăm de la forţele proeuropene", a spus analistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?