X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Asociația Femeilor Antreprenoare cere Guvernului o atenție sporită asupra lor

10 dec. 2014,, 10:45   Societate
2817 0

Foto : noi.md

Pe parcursul cîtorva zile a fost desfășurat Forumul Național al Femeilor în Afaceri, la care au participat femei din diferite regiuni ale țării și care activează în diferite domenii.

Scopul acestui eveniment „a fost de a aduna femei din toată țara pentru a discuta împreună problemele generale de antreprenoriat și de a găsi anumite soluții, a veni cu propuneri pentru a rezolva aceste probleme” a concretizat președinta Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova, Carmina Vicol.

În decursul zilei de ieri s-a discutat în trei direcții: problemele legate de accesul la finanțare a femeilor de afaceri, dezvoltarea capacităților femeilor antreprenoare, dezvoltarea abilităților femeilor.

„Ca rezultat al acestor discuții, noi am venit cu o rezoluție pe care dorim să o imprimăm organului de stat – Parlamentului, Guvernului – pentru a începe un dialog și a soluționa problemele care au fost identificate”, a adăugat Carmen Vicol.

Femeile antreprenoare vor utiliza platformele deja existente și, posibil, alte platforme pentru a comunica între ele, pentru a simplifica procesul de luare a deciziilor.

Directorul interimar al Entității Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), Ulziisuren Jamsran, a accentuat faptul că „statul trebuie să elaboreze pentru rima dată un program dedicat antreprenoriatului, venind cu un program național cu finanțare separată pentru ca femeile să poată beneficia de pe urma acestuia”.

Forumul național a fost organizat de către „Femeile de afaceri”, cu susținerea Entității Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?